4.27.2010

Kingipakiks õhupall

Saime mõned õhupallid ja mõtlesin proovida ka kodus lapsega palli ülekleepimist. Saab ju selle tegevuse juures mitmeid oskusi lihvida - rebimine, pinsliga pinna katmine... no ja paberite peale panemine lõpuks arendab ju ka silma-käe koostööd.
Tööd jätkus mitmeks õhtuks. Osalesid ka issi ja vanavanaema (palli paigal hoidjatena). Kui pall juba valmis hakkas saama, mõtlesin, et sellest saaks vahva kingipaki. Ehk siis tehtud tööl ka mingi praktiline väärtus oleks ikka.
Kasutasime katmiseks ajalehte ja vanu arveid. Esimene kiht ajalehega ja teine vanadest arvetes.. et saaks kihtidest aru (no et kuhu veel oleks vaja panna paberit). Esimese kihi panime PVAga ja teise kliistriga.. lihtsalt sattus nii.. aga siin vahet pole.
Vaja läks: ajalehte, karpi paberitükkide hoidmiseks, vanu arveid, kliister (või PVA) ja pintsel, krepp-paberi tükid, õhupall. Traat, käärid, nööp.
1. Puhu õhupall täis ja pane kinni.
2. Kata pall liimiga ning aseta peale ajalehetükid VÕI kasta paberitükk kliistri sisse ning aseta siis pallile. Võib ka kliistriga pintseldada.
3. Lase kihil kuivada. Siis korda sama teistsugust värvi paberiga. Lase jälle kuivada.
4. Kaunista pall krepp-paberi tükkidega VÕI värvi akrüülvärviga. Lase kuivada.
5. Kingipaki (laeka) tegemiseks lõika pallil kaas osaliselt pealt.
6. Kinnita traadi abil nööp ja alumise serva külge traadist aas. Augud tegin kääriotsaga - asetasin alla svammi ja siis surusin palli küljest läbi.
7. Vajadusel kleebi serv veel ilusa paberiga üle kui sisemised kihid on natuke lahti ja jääks silma riivama.

Kommentaare ei ole: