5.25.2011

Meri pudelis

Lilla a blogis oli tehtud vahvat merepudelit. Väärt mõte, mida tahtsin järgi katsetada. Mõeldud, tehtud. Pudeliga saab lustida seni kuni õues temperatuur lubab päris vee ja merega mänge.
Mul polnud kodus ainult toiduvärvi. Ja siis tuli natuke katsetada, millega vee siniseks saab. Esimesena katsetasin guaššvärvi (pildil kõige parempoolsem). See jättis läbipaistmatu tulemuse. Hea tulemuse sai viltpliiatsiga(pildil esimene) ja siidpaberiga (pildil keskmine). Kasutasime mere tegemiseks siidpabereid...
Vaja läks: pudelit, vett, siidpaberitükke, pulka/lusikat segamiseks, merekarpe, kalakesi, toiduõli (kasutasin ebameeldiva maitsega oliiviõli. Muidu sobib hästi muu toiduõli), lehter.
1. Värvi vesi siniseks. Selleks lisa veele siidpaberitükikesi, sega kuni soovitud toon on saavutatud.
2. Täida pudel, 1/3 osa, värvitud veega.
3. Lisa merekarpe, kalakesi vms.
4. Kalla pudel ääreni õli täis. Sulge korgiga. Naudi lainetust.

5.23.2011

Võilillelaps, rõõmus ja kraps

Võilillelapse laul on üks mu lemmiklaulusid. Olime haiguse tõttu lastega 2 nädalat toas ja kartsin juba, et sel aastal jäävad võilillepärjad ja muu lust õues ära. Õnneks saime enne terveks! Toredas Miriami sarjas on ka lilleraamat... Uurisime sealt võilille ja tegime järgi. Plastiliiniga.
Ursulaga kahasse saime 2 ilusat võilille. Ülejäänud rohelisest plastiliinist tegi ta enda... ja lamamistooli... ja siis noppis valmisvoolitud lilled ja pani endale tooli otsa imetlemiseks. Tähelepanelik vaatleja märkab pildi parempoolses alumises nurgas midagi karvast. See on meie oma Mirjam, kelle eest U enda tööd kaitseb.
Voolisime nii:
Kõigepealt õis. Pisikesed peenikesed "ussid" risti-rästi üksteise peale.
Siis vars. Pikk ja jämedam "uss" (et püsti seisaks). Ja siis üks pallike varre otsa, õie alla.
Kollased juuksed, rohekas kleidike
lühike veidike rohekas kleidike
Ära minu akna alt kusagile keksi
ära minu akna alt kusagile eksi.
Rõõmus ja kraps võilillelaps.

5.15.2011

Maskiparaad

Ursula meisterdas vahepeal mitmeid maske. Talle lihtsalt väga meeldis. Kõiki üles pildistada ei jõudnudki :) Idee väga äraleierdatud aga tõesti käepärane kui meisterdamishoog peal ja ettevalmistusaega pole.
Piltidel siga (nina nõudepesu-švammist), jänes, naeratav päike :). Ursula tegi ka veel Bruno ja kätega tegelase vanavanaemale. Koju jäigi ainult väikesele õele tehtud jänes. Teised kinkis ta ära. Vaja läks: papptaldrik (supitaldrik), akrüülvärvid, pintslid, pulk ("hiinasöögi-pulk") ja liimipüstol (või kumm), käärid, viltpliiatsid, papp jm lisadetailid vajadusel.
1. Lõika maskile silmad - selleks pane taldrik näo ette ja joonista silmade kohale ringid. Lõika need välja. Kontrolli, kas näed välja.
2. Värvi mask vajalikku värvi, lase kuivada.
3. Lisa muud vajalikud detailid (kõrvad, nina, ripsmed, vurrud jms)
4. Kinnita liimipüstoli abiga kinnihoidmise pulk.
Mängi!

5.13.2011

Hunt

Juba ammu pole ühtegi meisterdust siin jaganud. Toimekad oleme lastega olnud küll. Loodan, et nüüd kui väiksem laps asjalikum, saan ka siin rohkem aega veeta :)
Viimane meisterdus-mäng oli hunt. Mitu muinasjuttu saab hundiga ära jutustada... Meie teame "Punamütsike", "Hunt ja 7 kitsetalle", "Kakuke". Väiksemale õele tegime kiiruga rebase.. ja seda tegelast läheb viimases jutus kah vaja.
Vanaisa kinkis lastele just vahva köögimööbli, kus ka kellakapiga kell. Muinasjutt alaku! (valged vatitupsud etendavad kitseema ja kitsetalli)
Hundi tegemiseks läks vaja: wc-paberi rull, must paber, valge kriit, oranž paber, pulgaliim, käärid.
1. lõika wc-paberi rullist natuke laiem pabeririba, tee see kriidiga säbruliseks (karvad :). Tee liimiseks pahupoolelt ja liimi ümber rulli.
2. koonu tarvis lõika ristkülik, tee kriidiga säbruliseks. Ühest otsast lõika ka sisse sälgud. Liimi koon kokku, hundi külge saab kleepida sälgulise poole.
3. Kõrvade tarvis tee alumisse serva väike sälk, siis saab kõrvad hästi püsti kleepida :). Lisa saba jm vajalikud osad.
Ursula tahtis teha samuti oranžid silmad nagu raamatus, millest hundi välimust studeerisime. Raamatuks "Kuidas loomad endale sabad said"