2.26.2010

Loominguline EV92

Vabariigi aastapäeva puhul valmisid mõned sini-must-valged taiesed :)
Käejälje-lipp ja seejärel 2 sini-must-valget maali. Esimesel oli värvide sulatajaks lumi akna tagant, teisel maalil saime jälgida, mida üks pulk värvi peale teeb.
Pärast läksime Viimsisse Rannarahva Muuseumi EV92 üritusele... söögi pärast ;) ehk siis eelkõige kohvikusse (tõesti hõrk maitsmine! Soovitame perega külastada järgmiste ürituste raames!). Aga seal oli ka vahvat loovtegevust. Ula maalis kivi ning tegi sinisest soolataignast pildi. Soolataigen oli tehtud rukkijahuga... Mõnus teraline! Vahva muuseum on see samuti - hülgeid näeb!

2.19.2010

Lumememm ja lumejänes

Little Family Fun blogis on üleval vahvad lumememmed... Väikese abiga mõtlesin, et 2-aastane saab ka hakkama. Meil tulid natuke teistsugused. Algmaterjalid said teised. Tabletilehtedest silmad pole minu idee, sain tänu Annikale neist teada Ökokunsti koolitust tehes. Kindlasti oleks vahva selliseid jäneseid ka lihavõtete aeg teha. Ja siis juba värvislisemalt?! Värvilise villaga vms?
Vaja läks: munakarpi, PVA liimi ja pintslit, vatti (meil oli kasutuses mänguasja seest tulnud vatiin), kartongi, pipraterasid, tabletisilmasid (käsitöösilmad).
1. Lõika meelepärane arv munapesasid munakarbist (oleneb, mis tegelast soovid teha)
2. Pintselda munapesad seestpoolt hoolega liimiseks (muidu tuleb vatt välja).
3. Täida pesad vatiga.
4. Liimi silmad-nina-suu-nööbid jms. Lase kuivada ja mängi!
Mina tegin liimised kohad ette ja Ula asetas pipraterad kuhu vaja. Kust liimiseks teha, küsisin ikka temalt nõu.
Tädi Aivi õpetatud lauluke Lumememmest:
Lumememm sa naljamees sul on punanina ees, mustad silmad, must on suu, nägu ümar nagu kuu, kui sind paitab päikene sulad üpris väikeseks.
Lauluringi jänese luuletus(lauluke):
Jänesel on pikad kõrvad
Jänesel on pikad kõrvad, pikad kõrvad, pikad kõrvad,
Jänesel on pikad kõrvad, pikad kõrvad jaa.
Jänesel on nudisaba, nudisaba, nudisaba,
Jänesel on nudisaba, nudisaba, jaa.
Jänes hüppab nõndaviisi, nõndaviisi, nõndaviisi,
Jänes hüppab nõndaviisi, nõndaviisi, jaa.
Jänes lebab põiki metsas, põiki metsas, põiki metsas,
Jänes lebab põiki metsas, põiki metsas, jaa.

2.17.2010

Kelgud

Ühel päeval käsime rõdul kelgutamas. Õigemini kelgutasid 2 sobivalt riides looma (mütsid peas:). Kelgud ei ole ka midagi erilist.. aga mõte liigub edasi kuidas oleks vahva kelku meisterdada... et mitte ainult karbi sisse auk... Juurde teha näiteks soojatekk (paberi/riide vms ribadest.. või viltida....) või kelgunöör põnevalt (punumine, uhked nöörid, üleliigne riideriba vms)... või siis lausa kelgule maalida... välgud-nooled või lihtsalt uhke värviline kelk.... Meie oma tegemistes pole nende asjadeni jõudnud...
Vaja läks: plastkarp/poroloonalus (liha/hakkliha müüakse nende sees), nöör, käärid vms augu torkamiseks.
Õues olles kühveldasime ka lund ühte rõdu nurka, et saaks uhke kelgumäe... no see oli ka juba omaette tegevus :)

2.06.2010

Kell

Suvel sõime Kuressaares pitsat. Ostsime kaasa ja karp jäi alles. Mõtlesin, et millalgi saab sellest midagi teha... No ja nüüd kui sisustame mängutuba, leidsin et kell on puudu... Tegime ise. Ula maalis ja kleepis kaunistusi. Mina näitasin kuhu asetada numbrid ning kinnitasin kellamehhanismi.
Vaja läks: pitsakarp, akrüülid, joogikõrretükid, kalendrist lõigatud numbrid 1-12, kellamehhanism. Seinale kinnitamiseks konks. Kellategemisest on ka siin juttu (sh kust saab mehhanismi).
1. Maali kell.
2. Kinnita märjale värvile numbrid ja kaunistused.
3. Lase kuivada ning kinnita kellamehhanism. Aseta seinale ja vaata kuidas aeg ikka jookseb!!!